Hardhouten Schuttingplanken

Met hardhouten schuttingplanken maak je de mooiste tuinschermen / schuttingen, opslagbergingen en tuinpoorten. Hardhout heeft een oersterke en onverwoestbare levensduur. Hardhouten planken van Bankirai zijn prachtig van structuur en houtkleur. Ze zijn zowel horizontaal als verticaal te gebruiken.

Levertijd: binnen circa 3-5 dagen thuisbezorgd.

Hardhouten tuinschermen te kust en te keur en ook bijbehorende schuttingplanken. Verkrijgbaar in diverse lengtes waardoor praktisch iedere wens als tuinafscheiding te realiseren is.

TIP: Schuttingplanken zijn goed te bewerken met elektrisch gereedschap; haaks afkorten, frezen, schulpen, boren. Gebruik scherpe zagen en staalboortjes (geen houtboren). Een plank laat zich het best vast zetten met RVS schroeven met een TORX kop of kruiskop. Gebruik geen normale verzinkte schroeven want die gaan na een aantal jaar roesten terwijl de planken wel meer dan +20 jaar goed kunnen blijven.

Een schutting is een tuinafscheiding op de erfgrens tussen buren, tuinen en woonhuizen om elkaar meer privacy te geven. Door het afbakenen van je tuin krijgt de inhoud meer aandacht, zo kun je meer focus op de stijl leggen die je het liefst ziet.
Schuttingschermen zijn er dan ook in vele afmetingen en modellen om iedere tuinliefhebber een handje te helpen. Hoe meer planken er op een scherm zitten des te meer privacy omdat je er minder goed doorheen kan kijken. Gebruik langere palen (300 cm) bij een schutting die volledig dicht is of 200 cm hoog is omdat de wind er bij een storm anders vat op kan krijgen en het geheel om kan blazen. Ook is het verstandig om de laatste paal aan iets stevigs vast te maken zoals de stenen muur van het huis, dat kan met kozijnpluggen.
Gebruik bij een schutting van 180 cm hoog, palen van 275 cm lang. En het beste is om hardhouten palen te gebruiken want deze rotten niet of de palen op betonpoeren te monteren.

Stormschade aan je schutting?

Wanneer de schutting aan een gedeelte van de woning is vastgemaakt en op eigen grond staat wordt mogelijke stormschade vaak volledig vergoed inclusief montage, m.u.v. waarde afschrijving, voorbeeld; een hardhouten scherm is na 15 jaar in een veel betere staat dan een geimpregneerd Grenenhouten tuinafscheiding.