Hardhouten Palen

Met hardhout palen ben je verzekerd van een bijna levenslange duurzaamheid (afhankelijk van de dikte). Hardhout is zeer geschikt voor het monteren van schuttingen, overkapping, pergola of veranda. De palen hebben de hoogste sterkteklasse waardoor ze veel gewicht kunnen dragen en praktisch nooit rotten. De paal kan onbehandeld de grond in en er hoeft geen verduurzamingsproduct zoals beits op gesmeerd te worden. Het is ook niet perse nodig om ze in het beton te zetten, maar bij sommige constructies is dat extra stevig, zoals bij een lange dichte tuinafscheiding die veel wind pakt en niet aan het huis verankerd kan worden.

Levertijd: binnen circa 3-5 dagen thuisbezorgd.

Toont alle 30 resultaten

Robuuste fijnbezaagde palen zijn geschikt voor grond- en waterwerken. Vaak gebruikt oeverbescherming of bij houtconstructies waar zichtwerk geen pre is.

Tip: Bankirai heeft een uitstekende kwaliteit hout maar voor palen adviseren wij Azobe, want die houtsoort is nóg duurzamer en gunstiger geprijst. In deze boom groeit een soort kiezel en dat maakt hem onverwoestbaar tegen schimmels. Je herkent deze siliconen aan kleine wit gekleurde stukjes tussen de nerven.

× Vragen? Chat