Ontwerp je eigen Tuinverblijf Download de tuinhout catalogus

Felixwood

Felixwood

De drukke levens van vandaag vragen om een oase van rust, een plek voor jezelf waar ontspanning, schoonheid, gezelligheid en geborgenheid de boventoon voeren. Onze producten lenen zich uitstekend voor de vormgeving van een dergelijke plek. Felix Clercx is al meer dan 125 jaar actief als familiebedrijf en wordt ondertussen door de derde generatie geleid. Door de jaren heen hebben wij al vele ontwikkelingen meegemaakt in ons vakgebied. Wat voor ons echter altijd voorop is blijven staan is kwaliteit leveren van de bovenste plank. U kunt rekenen op onze ervaring en deskundigheid voor een selectie van de beste houtsoorten en materialen.Voor het tuinhoutseizoen staat de Felixwood catalogus 2019 weer vol met de mooiste en beste producten voor uw tuin. Alle producten worden gekenmerkt door een uniek ontwerp, hoogwaardig materiaal en een gebruiksvriendelijke constructie. Bovendien staan wij voor duurzame producten. Wij bieden een zeer ruime collectie in diverse houtsoorten. Door onze jarenlange ervaring volgen wij tuintrends op de voet en bieden wij u eigentijdse producten.

Kwaliteit

Hout is een natuurproduct en nooit hetzelfde. Dat maakt hout juist zo mooi. Maar daardoor kan soms ook onduidelijkheid ontstaan over welke natuurlijke eigenschappen van hout in welke mate aanwezig mogen zijn in bijvoorbeeld tuinhout. Om die reden hebben wij de Felix Clercx Quality (FCQ) in het leven geroepen, onze eigen kwaliteitsnorm, waarin wij de criteria beschrijven waaraan ons hout moet voldoen. Hiermee scheppen we duidelijkheid en waarborgen we een constante, hoge kwaliteit. De drie belangrijkste criteria zijn: Kwaliteit van het hout Felix Clercx werkt alleen met producenten die bekend staan om het beste hout. Daarnaast wordt het hout na de kap onder optimale condities bewaard. Het zagen van het hout gebeurt dan ook nooit in het bos of tussenopslag, waar aantasting van het hout de kwaliteit kan verslechteren. Vermenging met inferieure houtsoorten, wat tegenwoordig helaas veel voorkomt, is bij FCQ absoluut uitgesloten. Betrouwbaarheid en legaliteit Om de continuïteit en de leveringsbetrouwbaarheid optimaal te houden, werkt Felix Clercx met meerdere leveranciers. Door de vaak jarenlange relaties weten we dat zij een betrouwbare bron zijn voor legaal hout. Onze partners beschikken over eigen kapconcessies en hebben doelstellingen die binnen onze milieuvisie passen, zoals bijvoorbeeld een (FSC®-) certificering. Kwaliteitscontrole Het hout wordt altijd voor verscheping, dus ter plaatse, gecontroleerd door ervaren kwaliteitscontroleurs. Na binnenkomst van het hout in Nederland weer controle plaats, om u ook op deze wijze te verzekeren van het beste hout! Juist bij hardhoutsoorten van tropische oorsprong is het van belang extra aandacht te besteden aan eenverantwoorde houtkap en milieubesparende productiemethoden. Diep in de bedrijfsfilosofie verankerd en zij vormen dan ook de basis voor het inkoopbeleid.

Innovatie voor exclusieve tuinen

Dit veelzijdige aanbod bestaat uit enerzijds het FelixTimber constructiehout programma, waarmee u de meest duurzame buitenconstructies kunt samenstellen. Naast hardhout vindt u bij ons ook alternatieve materialen, zoals het tegenwoordig populaire houtkunststof composiet. Wij bieden u met het Fiberon® programma in massieve houtkunststof terrasplanken een vooruitstrevend topproduct aan, dat zowel duurzaam als onderhoudsarm is. Vanuit milieustandpunt springen met name Thermo-Essen en Thermo-Bamboe eruit: respectievelijk lokale en snelgroeiende grondstoffen die door een warmtebehandeling uiterst weersbestendige eigenschappen hebben verkregen. Een terras, overkapping of tuinhuisje: FelixTimber biedt de oplossing! Anderzijds bieden wij u ook een compleet programma kant-en-klare tuinproducten, FelixWood, waarmee u met een ruime keuze aan onder andere tuinschermen, op een esthetische manier uw tuinafscheiding kunt vormgeven. Wij hebben werkelijk alles in huis op het gebied van tuinhout, ook in combinatie met moderne materialen als composiet, aluminium en Thermowood.

Tuinschermen
Hoogwaardige tuinschermen vereisen een hoge kwaliteit accessoires en montagematerialen. Wat u ook zoekt, binnen ons uiteenlopende productprogramma vindt u zeker de een passende serie schermen voor uw tuin. Als u kiest voor levensduur en kwaliteit met een robuuste uitstraling dan past deze serie het best bij u. Deze tuinschermen hebben extra zware en sterke lamellen vervaardigd uit hoogwaardig Bangkirai.

B-fix Clipsysteem
Passend bij de trend van terrassen met een vlakke bovenzijde, vormen de clipsystemen van Felix Clercx een eenvoudige en duurzame manier om uw terras zonder zichtbare schroeven te monteren. Zelfs bij het leggen zonder afschot, stroomt water zijwaarts af.

Fiberon ® WPC terrassen
Bescherming tegen zonlicht, verwering en slijtage, gecombineerd met een levendig, veelkleurig effect van een tropisch houten terras. Ontdek de voordelen van Fiberon!

NovaThermoWood ® Essen
Terrassen worden door hittebehandeling even duurzaam als tropisch hardhout en WPC Essen, Grenen en Vuren zijn echter niet hard en zwaar. Vergrijzing en scheurvorming, vooral kleine oppervlaktescheurtjes, kunnen ondanks deze punten niet geheel vermeden worden, maar worden duidelijk gereduceerd en vertraagd. Lange levensduur en milieuvriendelijk Met NovaThermoWood® Essen biedt Felix Clercx een goed alternatief voor tropisch hardhout. Wie van natuurlijk hout houdt zonder chemische toevoegingen en tropisch hout wil vermijden.

Bamboo X-treme
Eigenschappen als hoge duurzaamheid, robuust oppervlak, elegante optiek en milieuvriendelijkheid. Het oppervlak is door de hoge dichtheid nog compacter en harder dan vele hardhoutsoorten. De karakteristieke bamboe knopen zijn echter goed zichtbaar en geven het een speciale en levendige look.

Bangkirai Vintage - Oud is modern
Geniet van de trendy uitstraling direct na montage! De perfecte mix van klassiek en modern realiseert u als eyecatcher in uw eigen tuin. De ‘used-look zorgt ook hier voor een heerlijk huiselijk gevoel in uw tuin. Deze schermen tonen echt karakter!

Catalogus 2019

Een inspirerend boekwerk boordevol tuinmogelijkheden. Vol met afbeeldingen die een schat aan informatie en mogelijkheden geven. Bij alle tuinproducten in de brochure staat een artikelnummer vermeld, zo zijn ze gemakkelijk terug te vinden via de zoekfunctie op onze webshop.

Duurzaamheid

Bovendien zijn al onze producten duurzaam. Duurzaam betekent dat ons hout lang meegaat. Wel een leven lang! Alle houtsoorten die wij persoonlijk voor u selecteren behoren tot de hoogste duurzaamheidsklasses. Duurzaam betekent daarnaast dat ons hout zo geproduceerd wordt, dat we ook in de toekomst nog lang plezier kunnen hebben van dit prachtige natuurproduct. Dat hout beschikbaar blijft voor onze kinderen en ook weer voor hun kinderen.

Certificering & Normering

Hout is een veel gebruikte grondstof. Dit betekent dat hiervoor veel bomen worden gekapt. Wij willen u garanderen dat het hout wat wij voor onze producten gebruiken uit goed beheerde bossen afkomstig is. Verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Het waarborgt een milieuvriendelijk, een sociaal voordelig en een economisch leefbaar bosbeheer. Daarnaast voldoen wij aan de eisen van de European Timber Regulation (‘EUTR’). Deze verordening bepaalt dat uitsluitend legaal gekapt hout in de Europese Unie geïmporteerd mag worden. Een voor ons zeer belangrijke eis die wij al geruime tijd voor het ontstaan van deze regelgeving nastreefden en al onze producten voldoen aan de eisen van veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming, zoals gesteld in de van toepassing zijnde EU-richtlijnen. Op 1 maart 2013 werd ook in Nederland de nieuwe Europese Handelsverordening 995/2010 van kracht. Deze verordening schrijft voor dat enkel bewezen legaal hout in de Europese Unie ingevoerd mag worden. Felix Clercx als importeur juicht dit systeem van zorgvuldigheid toe en neemt hierin vanzelfsprekend haar verantwoordelijkheid. Door permanent toezicht in de landen van oorsprong, controle van de bosconcessies, kapvergunningenen exportlicenties van producenten wordt verzekerd dat ook uit ‘kritische’ landen uitsluitend legaal hout onder de naam FelixWood en FelixTimber naar Europa komt. Inzichtelijkheid in de exacte gang van zaken, in de risicobepaling en in de oorsprongsgebieden is voor Felix Clercx een vanzelfsprekendheid. Naast de legaliteit is ook het milieuaspect van belang. Het FSC-keurmerk is de meest zekere manier om een verantwoord bosbeheer te waarborgen. Felix Clercx zet zich voortdurend in voor een stijging van het aandeel FSC-gecertificeerd hout. Maar ook hout zonder FSC-certificaat vindt alleen onder de strengste voorwaarden zijn weg naar u als consument, zo kunt u er zeker van zijn altijd de veiligste keuze te hebben gemaakt voor het milieu.

Dealer

Als officieel Felixwood Dealer beschikt u bij ons over maatwerk en fabricage advies, scherpe prijzen, groot assortiment, snelste levertijd en garantie. Met uw wensen kunnen wij u het juiste advies geven in materiaalkeuze.