Dekker Hout - Elephant

Dekker Hout startte in 1885 als houthandel en is inmiddels uitgegroeid tot volwaardig houtbedrijf in Europa en Koninklijk onderscheiden. Wereldwijd actief in import, export en de verwerking van houtproducten. Het hoofkantoor is gevestigd in Den Haag en daarnaast zijn er locaties in Warmond en Vianen. De tuinhout tak siert zich onder de slogan 'Elephant by Dekker'.

Kwaliteit

Gespecialiseerd zich in zowel de productie zoals glaslatten, profielen en lijsten, schroten, rabat en gevelbetimmeringen en de handel in tuinhoutproducten met FSC® certificaat. Door de continue herinvestering zijn de productiefaciliteiten voorzien van de meest recente technische innovaties. Verbetering van de techniek en uitbreiding van het hout assortiment staan centraal. Geavanceerde houtbewerkingslijnen met een hoge productiecapaciteit en leverbetrouwbaarheid door een grote houtvoorraad dragen bij aan de service.

Tuinhout

De rechtstreekse hout import garandeert een scherpe prijs en continuïteit. Tuinhout producten met het eigen huismerk genaamd Elephant hout staan voor duurzaamheid en kwaliteit. Diverse houtsoorten zijn FSC® gecertificeerd en de just-in-time leveringen dragen bij aan de huidige wensen van de klant.

Houtproducten

Dekker levert Elephant tuinhout zoals vlonderplanken, schuttingen, veranda’s in hardhout en douglas. Er ligt tevens een groot GWW-hout volume zoals damwand planken en fijnbezaagde palen in de vrije voorraad beschikbaar voor de houthandel en Grond-, Weg-, en Waterbouwbedrijven. Daarnaast is er ook een groot assortiment houtcomposiet van eigen import merk DuoWood. En tenslotte mag daarnaast niet ontbreken het duurzame Accoya hout.

Duurzaam ondernemen

Koninklijke Dekker zet zich in voor het milieu en dragen het FSC® & PEFC™ keurmerk een warm hart toe. Goed bosbeheer en een verantwoorde verwerking van haar productie hebben een hoge prioriteit. Als is lid van FSC Nederland, samenwerking met milieu- en ontwikkelingsorganisaties en met eigen zagerij in Zuid-Amerika waar per jaar 20.000 m3 uitsluitend gecertificeerd hardhout word verwerkt word er bijgedragen aan een duurzame wereld (MVO).

CE-normering

Houtproducten zijn gekeurd volgens de wettelijke eisen volgens de EU-richtlijnen.Elephant - Dekker catalogus 2018