Ontwerp je eigen Tuinverblijf Download de tuinhout catalogus
Douglas hout

Douglas hout

Topkwaliteit douglas tuinhout planken, palen, regels, zweeds rabat en balken tegen actieprijzen.

Bezorgservice

Gemakkelijk online hout kopen en snel thuis bezorgd.

Scherpe prijzen

Wij leveren douglas hout met extra hoge korting.

Douglas hout

Douglas hout / Oregon Pine is een veelzijdige houtsoort met een warme uitstraling. Ideaal voor in de tuin zoals bij het bouwen van een schutting of vlonder. Je kunt het beitsen of op natuurlijke wijze laten vergrijzen. Het is gemakkelijk te boren met schroeven en heeft een lange levensduur zodat je er vele tuinseizoenen van kunt genieten. De nerf is fijn van structuur en splintert nauwelijks, dus ook prettig als terras onder je blote voeten in de zon. Verwen je tuin met dit luxe, kwalitatief goede en betaalbare hout. Het fijnbezaagde douglashout is vers en het geschaafde hout is teruggedroogd tot 18%, dit maakt het hout nóg stabieler en ook ontstaat er veel minder scheurvorming. Na droging wordt het steeds harder. Het Douglas tuinhout assortiment valt in duurzaamheidsklasse 3 en is een van de hardste naaldhoutsoorten en daarmee één van de duurzaamste houtsoorten in Europa. Uitermate geschikt voor o.a. pergola's, tuinafscheidingen, kapschuren, buitenverblijven, tuinmeubilair en terrassen. Je tuin verdient Douglas hout.

Artikelen 1 tot 18 van 192 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. Laatste

Artikelen 1 tot 18 van 192 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. Laatste

Online Douglas hout kopen doet u bij de houtspecialist

Ons timmerhout is van de hoogste constructiehout kwaliteit (C24) en komt uit Frankrijk. Het Oregon Pine wordt daar visueel gesorteerd en scheiden van lage kwaliteiten. De sparrenboom groeit daar gelijkmatiger dan hier omdat het daar warmer is. Ook worden de bomen daar groter in diameter omdat het een oorspronkelijk groeigebied is, betere bodemvoeding heeft en niet recent is aangeplant. Een gevolg hiervan is dat de jaarringen beter verdeeld zijn dan Nederlands inlands-, Duits- en Oost-Europees hout.

Douglas is duurzamer dan Lariks

Wij garanderen u als douglas houtspecialist de voordeligste prijs - kwaliteit verhouding, elders goedkoper betekent vaak minder kwaliteit. Wij verkopen een mix van beide houtsoorten omdat deze bomen in de bossen van Frankrijk naast elkaar groeien. U kunt dit herkennen aan een gezonde kleurverhouding: 90% Douglas / 10% Lariks. Ziet u voor het merendeel een licht bleke witte kleur, dan wordt u misleid met het goedkopere Lariks (niet te verwarren met Siberisch Lariks). In de bossen van andere landen groeit namelijk geen mix van beide houtsoorten maar uitsluitend Larix / Lork.