BeursHout beurzen
Hout beurzen zijn er niet zo heel erg veel in Nederland. De belangrijkste beurzen die met hout te maken hebben zijn de HoutPro+, Tuinidee, Bouwbeurs en eigen huis. De HoutPro+ beurs is de enige beurs die specifiek gericht is op hout. Op de andere twee beurzen is hout alleen een van de vele onderdelen.

 

HoutPro+
Deze beurs vind plaats om de drie jaar in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. In 2014 was het de eerste keer dat de HoutPro+ beurs werd gehouden en dit bleek een groot succes te zijn. Het is een actieve en representatieve nationale beurs voor de houtbewerkingsbranche en aanverwante in deze sector. Op de beurs staan niet alleen machinedemonstraties centraal, maar draait het ook om de beleving van ‘het vak’. Zo zijn er ook groothandels in hout en nog veel meer bedrijven van de houtsector.

 

Eigen Huis
Beurs Eigen Huis is de grootste woon- en inspiratiebeurs. Het is één grote ontdekkingstocht voor iedereen met bouw- en verbouwplannen. Er zijn veel verschillende dingen te doen zoals het luisteren naar sprekers, het opdoen van inspiratie, het bekijken van de laatste trends en laat je adviseren door een architect. De beurs geeft u een kijkje in de keukens, woonstijlen en tuinen van de experts.

 

Tuinidee 
De beurs Tuinidee is een vierdaags evenement met meer dan 200 aanbieders van topmerken.

Het maakt niet uit wat voor tuin u hebt op de beurs Tuinidee is voor iedereen wat wils. Je kunt er de beste tuinmeesters ontmoeten voor persoonlijk tuinadvies, trends op het gebied van inrichting ontdekken en je kunt er de mooiste producten vinden. Er zijn vele inspiratietuinen, je kan een gratis tuinontwerp ontvangen, je kunt verschillende workshops volgen en als laatste zijn er verschillende presentaties van bekende tuin-personality's. Het evenement wordt gehouden van 22 t/m 25 februari in de brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Tickets zijn 16,50 euro per persoon tenzij je ze in de online voorverkoop koopt dan kosten ze 12 euro per persoon.