Hout documentaire

Hout documentaires
Hieronder staat een lijst met documentaires over hout of met betrekking tot hout. Voor meer informatie over de documentaire klik op de titel.

The flood Di Caprio is al jaren betrokken bij milieuactivisme. Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging hij op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. “De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer”, aldus de Amerikaanse acteur-slash-activist over de boodschap van de film Before the Flood. “Ik wil mensen niet bang maken of ze murw slaan met feiten en statistieken, maar juist laten zien wat ze nu kunnen dóén om te zorgen dat onze planeet behouden blijft voor toekomstige generaties.

Timber gang Houthakkers in een berggebied in China werken volgens een methode die al eeuwen hetzelfde is. Met hun kleine sterke paarden en een slede vervoeren ze de zware boomstammen door het winterse landschap. In Timber Gang wordt een groep houthakkers gedurende hun laatste winter op de berg gevolgd.

Matjemosh De Nederlandse wetenschapper Adriaan Gerbrands, een grote voorvechter van de ‘etnocinematografie’, had als medewerker van het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden in de jaren vijftig met film kennisgemaakt. In 1960 vertrok hij naar Nieuw-Guinea om gedurende negen maanden veldwerk te verrichten onder de Asmat. Hij collectioneerde houtsnijwerken, waar deze bevolkingsgroep vooral bekend om stond.

Saviors of the forest De bescherming van het tropische regenwoud is een van de hedendaagse pijlers van politiek correct gedrag. In SAVIORS OF THE FOREST bezoeken filmmakers Bill Day en Terry Schwartz Ecuador met als doel 'de' film te maken die het regenwoud zal redden.

The Borneo Case
Criminele activiteiten en illegale houtkap in het Borneo regenwoud.