Bosgrond te koop?

In Nederland zijn bospercelen te koop. Dit is een stuk grond begroeid of onbegroeid met planten en bomen. De grootte van een bosperceel kan verschillen van 1.000 tot 50.000 vierkante meter. Deze bossen zijn geschikt voor mensen die opzoek zijn naar een mooi stukje natuur of voor onderzoek naar de flora en fauna in dit gebied.

Bouwen?

bosgrondAls u wilt gaan bouwen op het bosgrond dat u gekocht heeft zijn er een aantal dingen waar naar gekeken moet worden. Let op dat het geen beschermd natuurgebied is. Hier mag namelijk niet in gebouwd worden. Ook is het van belang om aan de gemeente een vergunning te vragen. Dit kan soms erg lastig zijn daarbij kunt u hulp vragen van een bos adviseur. Een bos adviseur heeft alle kennis met betrekking tot het bos en toe behoren zoals vergunningen, NSW, erfrechten enz.

 

Waarde

De waarde van het bosperceel zal niet snel stijgen of dalen. De waarde word vooral bepaald door de houtopbrengst die op het perceel staat. Zo zou je kunnen zeggen hoe meer bomen hoe duurder het perceel. Als u wilt investeren in een bosperceel zult u er niet zo snel een rendement uit halen. Bosgrond word vooral gekocht als bezit en niet als rendement aandeel.

Bosgrond kopen of verkopen, kijk voor meer informatie over de mogelijkheden en waarde op www.bosgrond.nl